7 najpogostejših napak pri negi obraza

  • 05.10.2022
  • Št. minut branja: 3

7 najpogostejših napak pri negi obraza:


  • Neustrezni izdelki za čiščenje kože

Ob nakupu izdelkov za čiščenje kože obvezno preverite njihovo sestavo. Nikakor ne smete uporabljati izdelkov, ki vsebujejo milo in alkohol, saj ti dve sestavini izsušujeta kožo. Odsvetujemo tudi umivanje z navadno vodo iz pipe, saj s tem ne morete kože očistiti nečistoč in sebuma. Tudi s pilingi je potrebno ravnati previdno.


  • Nepravilen vrstni red nanašanja izdelkov za nego

Preprečite napake pri negi kože in sledite naslednjemu zaporedju: čiščenje obraza in toniziranje + podlaga (lahko več podlag) + krema + krema za predel okoli oči. V kolikor ne uporabljate podlag pred kremo, bo krema ostala le na površju in imela le zaščitne učinke, v globini kože pa ne bo hrane.


  • Premalo vlaženja kože

Nezadosten vnos vode se hitro pozna na prezgodnjem staranju kože, saj iz tankih dehidracijskih linij nastajajo gubice, koža pa sčasoma izgublja volumen. Zato je ključna uporaba podlag pred kremami, ki imajo sposobnost vezave vode, npr. hialuronska kislina ustrezne molekularne sestave.


  • Tuširanje s pretoplo vodo

Pretopla voda izsuši kožo. Poleg tega pospeši prekrvavitev, zato koža postane bolj občutljiva, lahko se pojavijo rdečica, izpuščaji in srbečica.


  • Neredno čiščenje obraza pred spanjem

Nikoli ne smete dopustiti, da vas utrujenost premaga! Hitro in temeljito čiščenje obraza vam bo vzelo le nekaj minut, koža pa vam bo še dolgo hvaležna. S čiščenjem boste odstranili nečistoče, ličila, odmrle celice in prekomeren sebum.


  • Premalo spanca

Ključen čas za razstrupljanje kože je med 22. uro zvečer in 2. uro zjutraj, medtem ko se koža od 2. do 6. zjutraj obnavlja. Da ima torej koža dovolj časa za okrevanje po napornem dnevu, morate dovolj spati.


  • Dotikanje kože

Vsakič, ko se kože dotaknemo z rokami, obstaja verjetnost, da nanjo nanesemo bakterije. Te lahko ustvarijo infekcije, ki vplivajo na staranje kože, pojav aken in drugih nepravilnosti.

Popularno v mesecu oktobru

Priporočajo strokovnjaki

KREMA PROTI PIGMENTNIM MADEŽEM

16,90 €

KREMA S KARITEJEVIM MASLOM

22,50 €
Prodajna uspešnica

KREMA S HIALURONSKO KISLINO

19,00 €
Novo

KREMA Z MORSKIM KOLAGENOM

29,90 €

Osebni priročnik za nego kože. Pridobite si brezplačni priročnik

Podrobnosti