Nasveti strokovnjakov

Vsi nasveti na enem mestu

Da se koža med nosečnostjo spremeni ni nobena skrivnost. V telesu se namreč dogajajo velike spremembe. Nekaterim se koža po rojstvu popravi in izboljša, nekaterim pa žal ne in v takšnih primerih svetujemo našo Kremo proti pigmentnim madežem, ki vsebuje edinstven belilni kompleks v kombinaciji z naravnimi sestavinami in dokazano zmanjšuje pigmentne madeže do 52% že po osmih tednih redne uporabe. Za še boljši učinek pred nanosom kreme uporabimo Hialuron serum, Naravno mazilo iz morskih alg in Stabilni vitamin C. Občasno uporabimo tudi Glikolni piling.
Aknasta koža mora biti deležna posebne oskrbe, saj lahko z nepravilno nego zadevo še poslabšamo. V takšnih primerih svetujemo uporabo Čistilne pene (zjutraj in zvečer) in tedensko uporabo Glikolnega pilinga. Ko je koža čista, nego začnemo z Naravnim mazilom iz morskih alg in se poškropimo s Stabilnim vitaminom C. Še ko je obraz vlažen od prvega nanosa, uporabimo Vlažilno kremo z dodano patentirano sestavino Lipesters, ki deluje antibakterijsko in zmanjšuje tveganje za nastanek novih in širjenje obstoječih aken.
Za normalno, mešano ali mastno kožo je priporočljivo piling uporabiti do enkrat tedensko, da se izboljša čistilni učinek izdelkov za čiščenje obraza. Z Glikolnim pilingom Kozmetike Kahne boste nežno, a temeljito sprali sebum in nečistoče, rahel mehanski proces pa bo odstranil odmrle kožne celice z zgornje plasti kože. Ljudje z občutljivo kože ne smejo prepogosto uporabljati pilingov in se morajo prepričati, da je izdelek posebej primeren za njihovo občutljivo kožo.

Staranje kože obraza je kompleksen proces, ki ga lahko vpliva na več dejavnikov. Nekateri od teh dejavnikov so:

- Izpostavljenost uv žarkom: Izpostavljenost soncu lahko povzroči poškodbe kože, kot so gube, hiperpigmentacija, suha koža, izguba elastičnosti in kožne nepravilnosti.

- Kajenje: Kajenje vpliva na staranje kože na več načinov. Nikotin v tobaku zmanjša pretok krvi v koži, kar lahko povzroči pomanjkanje kisika in hranil, ki so pomembni za zdravje kože. Kajenje tudi povzroči izgubo kolagena, kar vodi v povešanje kože.

- Genetika: Genetski dejavniki lahko vplivajo na proces staranja kože. Na primer, nekatere družine imajo bolj občutljivo kožo, ki se hitreje stara.

- Hormonske spremembe: Hormonske spremembe, kot so menopavza pri ženskah, lahko vplivajo na staranje kože. Spremembe hormonov lahko vplivajo na proizvodnjo kolagena in elastina, ki sta pomembna za zdravje kože.

- Prehrana: Prehrana lahko vpliva na zdravje kože. Pomanjkanje hranil, kot so vitamini C in E, lahko povzroči poškodbe kože, medtem ko prehrana, bogata s polnovrednimi živili, lahko pomaga ohraniti zdravo kožo.

- Dehidracija: Dehidracija lahko povzroči suho in starikavo kožo. Pomembno je, da pijete dovolj vode, da posredno ohranite hidracijo kože.

- Stres: Stres lahko vpliva na proces staranja kože, saj sprošča hormone, ki lahko povzročijo poškodbe kože. Medtem ko stresne situacije niso mogoče vedno preprečiti, lahko izvajanje sprostitvenih tehnik, kot so meditacija in joga, pomaga zmanjšati učinke stresa na kožo.

- Uporaba kozmetike: Uporaba neprimernih kozmetičnih izdelkov ali neupoštevanje higienskih standardov pri uporabi le-teh lahko povzroči škodljive učinke na kožo, kot so zamašene pore, draženje kože in izsušenost.

- Fizična aktivnost: Redna telesna aktivnost pomaga izboljšati prekrvavitev, kar lahko pripomore k zdravi koži. 

Staranju kože se seveda ne moremo izogniti, lahko pa omilimo posledice z upoštevanjem zgoraj navedenega in izvajamo redno in ustrezno nego kože.

Osebni priročnik za nego kože. Pridobite si brezplačni priročnik

Podrobnosti