Nasvet strokovnjaka

Opazila sem, da pri terapijah preoblikovanja postave uporabljate tudi infrardečo savno. Zanima me, kakšne so prednosti te savne.

Infra rdeče sevanje je vrsta energije, ki predmete ogreva neposredno (ne da bi ogrevala zrak, ki je vmes), v procesu imenovanem konverzija. Infrardeči segment elektro magnetnega spektra je glede na dolžino valov razdeljen na tri dele in se nahaja pod (ali ˝infra˝) rdečo svetlobo kot najbližjim energijskim spektrom. Ta svetlobni spekter človeškim očem ni viden, lahko pa ga posnamemo s posebnimi kamerami, ki infrardečo svetlobo pretvorijo v nam vidne barve. Človek infrardečo svetlobo zaznava kot toploto.

Znanstveniki so ugotovili, da je za nastanek 1 g znoja potrebno 0,586 kcal. V IR savni povprečen uporabnik z lahkoto izloči vsaj 500 gramov znoja, kar predstavlja 300 kcal ali toliko, kot če bi pretekel 5 do 8 kilometrov. Izguba teže zaradi izgube tekočine se s pitjem nadoknadi, izguba kalorij pa ne. Pri redni uporabi IR savne lahko v 30 minutah potrošimo od 900 do 2.400 kcal ali toliko, kot če bi pretekli 9 do 15 kilometrov.

Koža
Ugodni učinki IR savne na kožo so pri: zamašenih porah, koprivnici, preprečevanju brazgotin po opeklinah, aknah, ekcemin in psoriazi, sončnih opeklinah, celulitu…

Hujšanje
V 40 minutah IR savnanja človek porabi od 900 do 2.400 kalorij. Za primerjavo porabi 75 kg težak človek v 30 minutah vadbe pri:

  • veslanju 800 kalorij
  • kolesarjenju 300 kalorij
  • plavanju 400 kalorij
  • golfu 200 kalorij
  • teku 400 kalorij
  • hoji 200 kalorij
  • tenisu 330 kalorij
  • squashu 680 kalorij
  • sekanju lesa 330 kalorij…

Prednosti pri hujšanju izhajajo iz tega, da se v našem telesu z maščobo nabirajo strupene snovi. IR savnanje omogoča, da se iz telesa izločajo strupene snovi in maščoba.

Lepota
IR savna pospešuje cirkulacijo krvi, kar je prvi pogoj za lepo, mladostno in mehko kožo. Pri njeni uporabi se koža globinsko očisti, to pa je v pomoč pri zdravljenju aken, ekcemov, psoriaze, opeklin in drugih poškodb kože. Rane se hitreje in lepše celijo, groba koža hitreje odpade, poveča se elastičnost kože.

Kožne brazgotine
Z uporabo IR savne se brazgotine stanjšajo in postanejo bolj gladke, opekline pa se zacelijo z manj vidnimi brazgotinami.

Celulit
Celulit pomeni, da se nabira želatini podobna mešanica maščob, vode in odpadnih snovi, ki se nalagajo pod kožo. IR savnanje pospešuje izločanje teh snovi s povečanim potenjem. Lepotni strokovnjaki potrjujejo, da savna pospešuje vse anticelulitne programe. Z globinskim segrevanjem in višjim nivojem tega segrevanja je IR savna bolj učinkovita kot druge savne.

(Povzetek študije Infrared Thermal System, Dr. Aaron M. Flickstein)

OPOZORILO: Kljub temu, da je IR savna zelo priporočljiva in ima veliko terapevtskih učinkov, je vse našteto le referenca in vzpodbuda za nadaljnje raziskave in ne sme služiti kot osnova za samoterapije. Ko se odločate za terapijo in zdravljenje težav, v vsakem primeru priporočamo posvet z zdravnikom.

Kozmetika Kahne na družbenih omrežjih