Endodermo terapija oziroma vakuumska terapija je terapija s podtlakom, s katero lahko preoblikujemo celotno telo, obraz, vrat in dekolte.

Vakuum telesa se izvaja na naslednjih delih telesa:

  • trebuhu
  • stegnih (notranja in zunanja stran)
  • zadnjici
  • hrbtu

Kot dopolnitev priporočamo:

  • izvedbo na nadlahteh, če je potrebno
  • kot dopolnitev priporočamo izvedbo vakuuma tudi na obrazu, vratu in dekolteju.

Vakuumska metoda deluje na principu visokega in nizkega podpritiska. Pri tej metodi pride do raztezanja tkiva in na ta način do raztegovanja vseh struktur v njem. Tako pride do povečanja dotoka hrane in kisika v tkivo. Hkrati s tem raztegnemo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa. Z vakuumom dosežemo, da se maščoba, ki se nahaja v celici, izloči iz nje in tako pride v medcelični prostor, kateremu pravimo tudi limfa. Ko smo maščobo na tak način izločili iz celice, jo moramo spraviti v limfne vozle oziroma bezgavke. Te imajo nalogo, da prečistijo limfno tekočino, v kateri je sedaj tudi maščoba. Tisto, kar je za telo uporabno, se vrne nazaj v venski krvni obtok, tega, česar telo ne potrebuje več (odvečna voda, maščoba, produkti celične presnove), pa izloči s pomočjo urina in potenja. Na ta način izločimo maščobo iz celic in našega telesa.

VAKUM OBRAZA, VRATU IN DEKOLTEJA (ENDODERMO TERAPIJA OBRAZA)

Endodermo terapija oziroma vakuumska terapija je terapija s podtlakom, s katero lahko preoblikujemo obraz tako, da zmanjšamo zabuhlost, podočnjake, kožo napnemo, prekrvavimo. Ker postopek izvajamo v smeri limfnih linij, spodbudimo tudi limfni obtok, s tem pa hitrejše odplavljanje odpadnih produktov

Vakuumska metoda spodbuja naravne procese v koži, odpravlja odpadne produkte metabolizma, z njo delujemo na kožo, limfo in posredno na celo naše telo. Med vrhnjico (epidermis) in usnjico (dermis) se nahaja bazalna membrana, ta je valovita, zato ima veliko površino, ki se z leti ravna, zato je koža bolj prepustna. V dermisu je medceličnina, v kateri je veliko hranljivih snovi. Tukaj se zbirajo odpadne snovi, ki pridejo iz mikrocirkulacije ali kapilarnega sistema. V tem sloju se nahajajo tudi fibroblasti, ki proizvajajo kolagen in elastin.

Z vakumsko terapijo vplivamo na prečiščevanje medceličnine. Pri tej metodi pride do raztezanja tkiva in na ta način do raztegovanja vseh struktur v njem. Tako pride do povečanja dotoka hrane in kisika v tkivo. Hkrati s tem raztegnemo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa.

Učinki vakuuma:

  • koža: je bolj gladka, napeta, čvrsta, zdravega videza
  • vezivno tkivo oz. podkožje: postaja vedno bolj čvrsto in vedno manj ga je, na takšen način izgubljamo odvečne centimetre
  • celulit: se zmanjšuje, ker maščoba postopoma prehaja v limfo in se izloči
  • strije: zmanjšuje razliko med strijo in ostalim tkivom in tako strije postanejo manj vidne

Pri zgoraj opisani metodi gre za preoblikovanje postave po centimetrih in ne kilogramih (ponavadi stranke zaradi takojšnje vzpostavitve delovanja limfe hitro izgubijo tudi nekaj kilogramov). Za hujšanje je potrebno poleg prej opisanih postopkov popiti veliko tekočine in sicer pijemo primerno čajno mešanico (npr. čajno mešanico ob hujšanju Kozmetike Kahne), ki je naravni diuretik in odpravlja odvečno vodo iz telesa ter izboljšuje delovanje ledvic. Priporočamo tudi dieto, ki jo prejmete ob prvem obisku, z njo lahko v kratkem izgubite nekaj kilogramov.

Preoblikovanje postave zajema 10 minut infrardeče savne, 60 minut endodermne terapije in 45 minut limfne drenaže telesa. Dodatno priporočamo, da se stranke odločijo tudi za izvedbo vakuumske metode na obrazu, ker z njo odpravijo zabuhlost obraza, podočnjake, pridobijo lepšo obliko obraza, linije se stanjšajo in obraz postane bolj čvrst.

Frekvenca obiskov: za dobre učinke preoblikovanje postave izvajamo vsak drugi dan, priporočamo vsaj 5 obiskov. Metode, ki jih izvajamo, ne morejo nadomestiti pomembnosti uživanja uravnotežene prehrane ter telesne aktivvnosti, se pa lahko primerjajo z njimi.

Kozmetika Kahne na družbenih omrežjih